Spøttrup Cirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2019

Spøttrup Cirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2019

Af Jeppe Tandal Nielsen, Formand for Kulturelt Samråd, Skive

Det var en hel særlig aften for kulturlivet i Skive Kommune onsdag aften, da spændingen om, hvem der vinder årets kulturpriser blev afsløret. Skive Kommunes kulturpris er en kollektiv pris, som går til en forening eller organisation, der har markeret sig særligt indenfor kulturlivet.

Og en fortjent vinder blev i år Spøttrup Cirklen. Spøttrup Cirklen er en hel særlig størrelse, der arbejder for et mangfoldigt kulturliv på Spøttrupegnen, og som fungerer som en paraplyorganisation for en række forskellige og mangfoldige kunstnere og kunsthåndværkere. Som følge af det store antal medlemmer spreder Spøttrup Cirklen sig over en masser forskellige aktiviteter – herunder iværksætteri, musik og forlagsvirksomhed.

alt

Jeg har selv haft lejlighed til at besøge Spøttrup Cirklens ”hovedkvarter” i Rødding Galleri BizzArt. Galleriet er en særegen blanding mellem kulturelt forsamlingshus, udstillingssted og kreativt laboratorium for lokale kunstnere.

Man fornemmer straks den særlige stemning, når man træder ind i det røde murstenshus på Rødding Torv. Her er der altid kaffe på kanden, og lokale borgere og turister kommer forbi til en sludder om kunst eller løst og fast om, hvad der rører sig på egnen. Bevæger man sig rundt i huset finder man masser af smagsprøver på værker af lokale kunstnere. I et hjørne er placeret nogle guitarer, som vidner om, at huset også bliver brugt af lokale bands.

Der er også en oversigt over Spøttrup Cirklens medlemmer samt adresser på deres værksteder og gallerier. Efter at have besøgt Galleri BizzArt kan man derfor besøge Spøttrup Cirklens mange kunstnere, hvis man har lyst.

Jeg synes vi i år har fundet en vinder af Skive Kommunes kulturpris, som er noget helt særligt og unikt. En forening, som vi kan være stolte af at have i kommunen, og som med sin mangfoldighed og åbenhed er værd at fremhæve som en af egens helt store kulturelle seværdigheder.  

/ Kultur

18
aug
2020
-
 
29
aug
2021
BESAT BEFRIET BEREDT - Særudstilling på Skive Museum

Besættelsen på Skiveegnen 
Særudstilling 1. juli 2020 - 29. august 2021

Skive Museum beretter gennem lokale film, foto, fortællinger og genstande om, hvordan folk på Skiveegnen oplevede hverdagen med rationering og va…

23
sep
Gåtur i Skiveby
 Posthustorvet 1, 7800 Skive, Danmark - Posthustorvet

Gåtur i Skive by, hvor vi ser på bykunst i Adelgade og Nørregade med en lille afstikker til Rådhuset, hvor vi ser “Fisken” og “Kommunesvanerne”. Guide er Else Stokholm.
Turen er arrangeret i samarbejde med Sundhedscenter Skive og det landsdækkend…

24
sep
Nikolaj Stokholm
 Theaterpladsen 10, 7800 Skive

TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM
EKSTRA EKSTRA SHOW! 
OBS: Flyttet fra Skive Theater til KulturCenter Limfjord.

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.
I det forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” grinede …

/ Kulturnyt