Troels Madsen – Et portræt af vinderen af ”Årets Otto” 2019

Troels Madsen – Et portræt af vinderen af ”Årets Otto” 2019

Af Lasse Højgaard, næstformand i Kulturelt Samråd, Skive

Født og opvokset på Grønland og i Thisted, læreruddannet, restaurantionsejer, lærer, leder af balletskolen i Holstebro og de seneste snart tyve år galleriejer, kultur- og kunst-ildsjæl her og der og mange steder – ikke mindst på Fur og såmænd også tidligere medlem af Kulturelt Samråd, Skives første bestyrelse.

En ildsjæl som generøst deler ud af sine ideer og sin energi til alle, der vil det samme som han: Styrke og udvikle kunst- og kulturlivet på Fur og dermed også styrke Furs synlighed ude i den store verden for kunstinteresserede og turister generelt. Ikke bare i Skive og omegn men i hele Danmark og gerne også resten af den store verden. Til gavn for Fur og til gavn for hele Skive Kommune.

alt
Troels Madsen ved Årets Kulturpris 2019

Sådan kan man i få ord beskrive vinderen af Kulturelt Samråd Skives Fyrtårnspris – ”Årets Otto” – 2019, som i aftes d. 13/11 fik overrakt prisen ved en stor fest i Skive.

Troels Madsen har i 10 år været formand for foreningen Furkunst.dk og i de 10 år er foreningen vokset støt til i dag at bestå af omkring 120 medlemmer – en skønsom blanding af udøvende kunstnere og kunstinteresserede. I samme periode er Fur blevet kendt for bl.a. de mange fisk, som hvert sommerhalvår kan ses rundt på øen, de mange engle som lyser op i mørket i december måned, et stærkt øget antal gallerier og kunsthåndværkerbutikker, Furkunst.dk´s sommerkoncerter, sommerudstillingen og meget mere, som alt sammen udspringer fra Furkunst.dk og som på nær sommerudstillingen alt sammen er startet under Troels Madsens 10-årige formandskab i foreningen. Aktiviteterne er blevet båret frem af en stærk kollektiv indsats i bestyrelsen, men idémanden og tovholderen bærer oftest signaturen TM.

Troels Madsen er i dag efter eget valg ikke længere medlem af Furkunst.dk´s bestyrelse. Efter 10 år i formandsstolen mente han, at der skulle nye øjne og nye kræfter til og i dagligdagen fokuserer han på at drive ”Karolines Hus” – galleriet på Fur, som han ejer i fællesskab med sin kone Kunstmaleren Ellen Bye Jensen. Men ideer og indspark til Furkunst.dk´s bestyrelse skorter det fortsat ikke på, – et klart udtryk for af Troels Madsen fortsat vil noget med kunst og kultur og fortsat er en ildsjæl, som vil noget til gavn og glæde for os alle.

/ Alle

Ingen events fundet

/ Kulturnyt