• Fra:

    Til:

Event information

Jenlevej 6, 7870 Roslev
Fri. 8. Jul. 2022
13:45 - 14:45
Entre: Alm. entré

Aakjærfortællinger

Fredage fortæller  Dialektgruppen fortæller og læse op af og om Jeppe Aakjær og Jenle.

Event information

Jenlevej 6, 7870 Roslev
Fri. 8. Jul. 2022
13:45 - 14:45
Entre: Alm. entré


Arrangør

Jenle
Jenlevej 6
7870 Roslev
www
24 26 00 25

Find event

Jenlevej 6, 7870 Roslev

Mere kultur

19
aug
Aakjærfortællinger
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Fredage fortæller  Dialektgruppen fortæller og læse op af og om Jeppe Aakjær og Jenle.
20
aug
-
 
21
aug
Levendegørelse – Spøttrup Borg
Borgen 6a, 7860 Spøttrup
Kom til en hyggelig levendegørelse på Spøttrup middelalder borg. Vi er en masse frivillige, der er klar til at vise jer en bid af middelalderen.
20
aug
-
 
21
aug
Hjerl Hede Jagten & Hubertusjagt
Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup
Oplev Hubertusjagt på Hjel Hede Den 20.-21. august kan I opleve Hubertusjagt og meget mere om heste på Hjerl Hede.Hvad er Hjerl Hede Jagten og hvad er Hubertusjagt?Hjerl Hede jagten er et forhindringsløb til hest, med rødder til det traditionsrige Hubertusjagt. Flotte heste, ride uniformer, jagthornblæsning, spring og runder mellem de gamle bygninger på Hjerl Hede er noget af det du kan opleve i denne weekend.Jagtens arrangeres af Sevel Rideklub i samarbejde med Frilandsmuseet Hjerl Hede. Til jagten deltager op mod 60 ryttere fra store dele af Jylland. Vil du gerne være med til næste år, så skriv til Sevel Rideklub.Hubertusjagt er ikke en jagt i almindelig forstand, men en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, der indførtes i Danmark af Christian den 5.
Entre til museet: 90 kr. for voksne, Pensionist- og Studierabat 20%
Børn under 18 år har gratis adgang
21
aug
HERREGÅRDENES DAG – Spøttrup Borg
Borgen 6A, 7860 Spøttrup
Rundvisning på Spøttrup Borg
Kom med rundt og få fortællingen om borgen gennem mange århundreder. Den nuværende Spøttrup Borg er fra 1500-tallet og det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.Borgen har åben 10-16. Rundvisningen begynder ved Velkomstbygningen kl. 14 og er gratis, når der er betalt almindelig entré til Spøttrup Borg.Husk at Traktørstedet Borgen er åben, hvor der kan købes kaffe og kage!
21
aug
HERREGÅRDENES DAG – Middelalderborgen Østergaard
Østergaardsvej 1, 7870 Roslev
Åbent hus og rundvisning på den autentiske borg fra 1400-tallet
Østergaard, som den står i dag, blev opført i sengotisk byggestil i slutningen af 1400-tallet og frem til 1550. Gården består af fire fløje, som omslutter en lille gårdsplads. Borgen er i to etager og har en kælder under alle bygningerne.Der er løbende kun blevet udført små restaureringer indvendig på gården, som i dag står som en af de få repræsentanter for herregårdsbygninger fra før Reformationen.
Guidet rundvisning klokken 14.00
21
aug
HERREGÅRDENES DAG – Bustrup Hovedgård
Sønder Lemvej 3, 7860 Spøttrup, Danmark - Bustrup Hovedgård
Kom og besøg Bustrup Hovedgård som har eksisteret i mere end 500 år!I dag er herregården skolecenter, og lærerne og eleverne fra Bustrup vil åbne dørene for gæster. Vi byder Jer velkommen på vores hovedgård i naturskønne omgivelser.Nyd naturen langs planetstien, se de flotte afrikanske skulpturer, lær om Bustrups historie i udstillingen, oplev tyranen Tyge Krabbe (i filmen om Landsbyklyngen Sydvest Salling’s friluftsteater fra 2019), drik en kop kaffe og snup en kage - og mød os, elever og lærere fra Dagskolen på Bustrup Hovedgård.
Der vil være rundvisninger, i løbet af dagen - tilmelding ikke nødvendigt, rundvisninger aftales på stedet. Det er gratis at deltage - der kan købes kage og kaffe. 

21
aug
Herregårdenes Dag 2022
Borgen 6A, 7860 Spøttrup
Herregårdenes Dag 2022 på Spøttrup Borg

RUNDVISNING PÅ SPØTTRUP BORG
Kom med rundt og få fortællingen om borgen gennem mange århundreder. Den nuværende Spøttrup Borg er fra 1500-tallet og det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.

Rundvisningen begynder ved Velkomstbygningen kl. 14 og er gratis, når der er betalt almindelig entré til Spøttrup Borg.

TIDSPUNKT
21. august. Museet er åbent kl. 10-17. Rundvisning kl. 14.

PRIS OG TILMELDING
Entré til Spøttrup Borg er 80 kr. for voksne - børn er gratis.
Rundvisningen er gratis, når entreen til museet er betalt.

For mere info om arrangementet kontakt borgen@museumsalling.dk
23
aug
Limfjordsfortælling
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Hør fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær i Jenles mindestuer. Museet fremviser genstande i tableauer fra et usædvanligt spændende liv, hvor Nanna var håndens og Jeppe åndens mester. Aakjærs digte og sociale romaner kom til verden samtidig med forsamlingshusene, højskolerne, andels- og arbejderbevægelsen og det danske forenings- og velfærdsliv, og sangene er fortsat en del af det levende danske fællesskab og demokrati.Rundviseren vil også fortælle en Aakjærhistorie og i fællesskab synge et par sange.
Rundvisningerne er en del af programmet for “Lokale Fortællinger” i Limfjordsområdet.Efterfølgende er der både museum og natur på egen hånd
24
aug
Bannere og badges med Under Regnbuen
Østergade 25, 7800 Skive
Vi mødes helt ekstraordinært ONSDAG d.24/8 forud for Viborg Pride d.27/8 og har en hyggelig dag hvor vi sammen maler bannere og laver badges vi kan gå med på dagen. Under Regnbuen har mulighed for at følges til Viborg pride, for dem der har lyst.

Under Regnbuen er primært et trygt og kreativt fællesskab for LGBTQIA+ personer mellem 15-30 år – men alle er velkomne.

Uanset hvad vi laver, er det altid gratis at være med, hver den første tirsdag i måneden. Der er frivillige til stede til at tage godt imod dig, sætte aktiviteter i gang og sørge for saftevand, snacks og god stemning.

Har du spørgsmål til Under Regnbuen eller noget du har brug for at vide før du dukker op (eller har du lyst til at være frivillig hos os) så skriv til Christinna (hun/hende) på csve@skivekommune.dk eller Tobias (han/ham) på tak@lgbt.dk.

Foregår på biblioteket i det åbne rum kl.16-18. Gratis, bare mød op.
24
aug
Mød kunstneren Henrik Scheel Andersen på Skive Museum
Havnevej 14, 7800 Skive
Mød kunstneren Henrik Scheel Andersen på Skive Museum

Henrik Scheel Andersen, som lige nu er aktuel med udstillingen ”Landskaber i billeder og ord. Malerier af Henrik Scheel Andersen og digte af Knud Sørensen”, viser rundt i udstillingen og fortæller om sit samarbejde med forfatteren Knud Sørensen og om forholdet mellem billeder og ord.

Udstillingen kan opleves til og med den 4. september.

Alle er velkomne til at komme og høre kunstneren fortælle den 24. august, det er gratis at deltage efter betalt entré til Skive Museum.