• Fra:

    Til:

To stærke vindere af Skive Kommunes Kulturpris

Af Betina Kæseler, bestyrelsesmedlem i Kulturelt Samråd

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Bent Dyrberg overrakte Skive Kommunes Kulturpris til online kulturprisuddeling i Skive Teatersal torsdag d. 12. november. Kulturprisen uddeles til en institution eller forening, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fastholde, styrke og udbrede kulturen til borgerne i Skive Kommune – til gavn for et bredt udsnit af kommunens borgere.  

De tre nominerede til Skive Kommunes Kulturpris 2020 var Drivhuset, Kulturnetværket Svanen og Aakjærselskabet. Alle nominerede havde repræsentanter til stede i Teatersalen.

Prisen gik til Aakjærselskabet, som er Danmarks største litteraturselskab, men også meget mere end det. Jeppe Aakjær er kendt som forfatter og digter, men han var også politisk aktiv, kæmpede for de svage og naturen, nogle omtaler ham Danmarks første miljøaktivist. Jenle er kendt ikke bare i Danmark, men også langt udenfor landets grænser. Aakjærselskabet bidrager til stor aktivitet på Jenle med både foredrag, koncerter, udstillinger, fortællinger men især Jenlefesten tiltrækker hvert år mange besøgende fra hele landet. Skive Kommunes Kulturpris gives først og fremmest til Aakjærselskabet, som en hyldest til de mange frivillige, som er livsnerven på Jenle, både dem der er aktive nu, men også dem der går forud og som Aakjærselskab står på skuldrene af. Med anerkendelsen fulgte en check på 20.000 kr. sponsoreret af Danske Bank.

Karen Margrethe Rasmussen fra Aakjærselskabets bestyrelse takkede med stolthed for prisen med ordene: ”Yes vi gjorde det. Tillykke til alle jer gæve frivillige hjemme i stuerne”. Som det på et tidspunkt blev skrevet i en avis, ”så bliver Aakjærs ånd bliver taget under kærlig behandling af seniorerne i Salling”.

”Årets Otto” blev uddelt af Kulturelt Samråds Næstformand Lasse Højgaard. Prisen ”Årets Otto” er opkaldt efter Otto Lindum fra Skive Musikskole, som var den første til at modtage prisen. ”Årets Otto” er en ildsjælspris og skal gå til en person, der har givet et væsentligt bidrag til kulturen i Skive Kommune.

Iben Barnwell modtager anerkendelsen som “Årets Otto” af Jeppe Tandal og Lasse Højgaard, Kulturelt Samråd Skive.

I år gik prisen til Iben ”Svanemor” Barnwell. Med ”Årets Otto” fulgte ordene: “Iben får ”Årets Otto” som en hyldest og en anerkendelse af det enorme arbejde, hun har lagt i Kulturbåden Svanen igennem mange år. Med sin utrættelige iværksætterånd, sine ideer og sit konstante initiativ for flere og nye alsidige arrangementer på Kulturbåden Svanen er hun et fyrtårn og en inspirator til Skive Kommunes kulturliv“. Med titlen som ”Årets Otto” fulgte et værk lavet af Morten Køser og 5.000 kr. Den overraskede Iben takkede alle, der gennem mange år har støttet op og kommet til koncerter og andre arrangementer. Afslutningsvis kvitterede Iben med nattergalespil på fløjte.

Se eller gense hele prisuddelingsshowet her

Relaterede indlæg

19
aug
2022
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Fredage fortæller  Dialektgruppen fortæller og læse op af og om Jeppe Aakjær og Jenle.
20
aug
2022
-
 
21
aug
Borgen 6a, 7860 Spøttrup
Kom til en hyggelig levendegørelse på Spøttrup middelalder borg. Vi er en masse frivillige, der er klar til at vise jer en bid af middelalderen.
20
aug
2022
-
 
21
aug
Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup
Oplev Hubertusjagt på Hjel Hede Den 20.-21. august kan I opleve Hubertusjagt og meget mere om heste på Hjerl Hede.Hvad er Hjerl Hede Jagten og hvad er Hubertusjagt?Hjerl Hede jagten er et forhindringsløb til hest, med rødder til det traditionsrige Hubertusjagt. Flotte heste, ride uniformer, jagthornblæsning, spring og runder mellem de gamle bygninger på Hjerl Hede er noget af det du kan opleve i denne weekend.Jagtens arrangeres af Sevel Rideklub i samarbejde med Frilandsmuseet Hjerl Hede. Til jagten deltager op mod 60 ryttere fra store dele af Jylland. Vil du gerne være med til næste år, så skriv til Sevel Rideklub.Hubertusjagt er ikke en jagt i almindelig forstand, men en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, der indførtes i Danmark af Christian den 5.
Entre til museet: 90 kr. for voksne, Pensionist- og Studierabat 20%
Børn under 18 år har gratis adgang
21
aug
2022
Borgen 6A, 7860 Spøttrup
Rundvisning på Spøttrup Borg
Kom med rundt og få fortællingen om borgen gennem mange århundreder. Den nuværende Spøttrup Borg er fra 1500-tallet og det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.Borgen har åben 10-16. Rundvisningen begynder ved Velkomstbygningen kl. 14 og er gratis, når der er betalt almindelig entré til Spøttrup Borg.Husk at Traktørstedet Borgen er åben, hvor der kan købes kaffe og kage!
21
aug
2022
Østergaardsvej 1, 7870 Roslev
Åbent hus og rundvisning på den autentiske borg fra 1400-tallet
Østergaard, som den står i dag, blev opført i sengotisk byggestil i slutningen af 1400-tallet og frem til 1550. Gården består af fire fløje, som omslutter en lille gårdsplads. Borgen er i to etager og har en kælder under alle bygningerne.Der er løbende kun blevet udført små restaureringer indvendig på gården, som i dag står som en af de få repræsentanter for herregårdsbygninger fra før Reformationen.
Guidet rundvisning klokken 14.00
21
aug
2022
Sønder Lemvej 3, 7860 Spøttrup, Danmark - Bustrup Hovedgård
Kom og besøg Bustrup Hovedgård som har eksisteret i mere end 500 år!I dag er herregården skolecenter, og lærerne og eleverne fra Bustrup vil åbne dørene for gæster. Vi byder Jer velkommen på vores hovedgård i naturskønne omgivelser.Nyd naturen langs planetstien, se de flotte afrikanske skulpturer, lær om Bustrups historie i udstillingen, oplev tyranen Tyge Krabbe (i filmen om Landsbyklyngen Sydvest Salling’s friluftsteater fra 2019), drik en kop kaffe og snup en kage - og mød os, elever og lærere fra Dagskolen på Bustrup Hovedgård.
Der vil være rundvisninger, i løbet af dagen - tilmelding ikke nødvendigt, rundvisninger aftales på stedet. Det er gratis at deltage - der kan købes kage og kaffe. 

21
aug
2022
Borgen 6A, 7860 Spøttrup
Herregårdenes Dag 2022 på Spøttrup Borg

RUNDVISNING PÅ SPØTTRUP BORG
Kom med rundt og få fortællingen om borgen gennem mange århundreder. Den nuværende Spøttrup Borg er fra 1500-tallet og det nærmeste, man kommer en rigtig middelalderborg i Danmark. Omgivet af vældige volde ligger den smukt i landskabet, ud til Spøttrup Sø.

Rundvisningen begynder ved Velkomstbygningen kl. 14 og er gratis, når der er betalt almindelig entré til Spøttrup Borg.

TIDSPUNKT
21. august. Museet er åbent kl. 10-17. Rundvisning kl. 14.

PRIS OG TILMELDING
Entré til Spøttrup Borg er 80 kr. for voksne - børn er gratis.
Rundvisningen er gratis, når entreen til museet er betalt.

For mere info om arrangementet kontakt borgen@museumsalling.dk
23
aug
2022
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Hør fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær i Jenles mindestuer. Museet fremviser genstande i tableauer fra et usædvanligt spændende liv, hvor Nanna var håndens og Jeppe åndens mester. Aakjærs digte og sociale romaner kom til verden samtidig med forsamlingshusene, højskolerne, andels- og arbejderbevægelsen og det danske forenings- og velfærdsliv, og sangene er fortsat en del af det levende danske fællesskab og demokrati.Rundviseren vil også fortælle en Aakjærhistorie og i fællesskab synge et par sange.
Rundvisningerne er en del af programmet for “Lokale Fortællinger” i Limfjordsområdet.Efterfølgende er der både museum og natur på egen hånd
24
aug
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Vi mødes helt ekstraordinært ONSDAG d.24/8 forud for Viborg Pride d.27/8 og har en hyggelig dag hvor vi sammen maler bannere og laver badges vi kan gå med på dagen. Under Regnbuen har mulighed for at følges til Viborg pride, for dem der har lyst.

Under Regnbuen er primært et trygt og kreativt fællesskab for LGBTQIA+ personer mellem 15-30 år – men alle er velkomne.

Uanset hvad vi laver, er det altid gratis at være med, hver den første tirsdag i måneden. Der er frivillige til stede til at tage godt imod dig, sætte aktiviteter i gang og sørge for saftevand, snacks og god stemning.

Har du spørgsmål til Under Regnbuen eller noget du har brug for at vide før du dukker op (eller har du lyst til at være frivillig hos os) så skriv til Christinna (hun/hende) på csve@skivekommune.dk eller Tobias (han/ham) på tak@lgbt.dk.

Foregår på biblioteket i det åbne rum kl.16-18. Gratis, bare mød op.
24
aug
2022
Havnevej 14, 7800 Skive
Mød kunstneren Henrik Scheel Andersen på Skive Museum

Henrik Scheel Andersen, som lige nu er aktuel med udstillingen ”Landskaber i billeder og ord. Malerier af Henrik Scheel Andersen og digte af Knud Sørensen”, viser rundt i udstillingen og fortæller om sit samarbejde med forfatteren Knud Sørensen og om forholdet mellem billeder og ord.

Udstillingen kan opleves til og med den 4. september.

Alle er velkomne til at komme og høre kunstneren fortælle den 24. august, det er gratis at deltage efter betalt entré til Skive Museum.
25
aug
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Med musiker og foredragsholder Flemming Både.

Da Benny Andersen døde i 2018 havde han mere end 60 år som professionel digter bag sig. Han blev hurtigt berømt for sine finurlige digte og folkekære viser - ikke mindst Svantes Viser og alle sangene til Rosalina.

Flemming Både fortæller i sit musikalsk foredrag om den beskedne og elskelige dansker og om hans 3 ægteskaber, der fik stor indflydelse på hans tekster. Der er selvfølgelig afsat tid til fællessange. Benny Andersen er den mest læste og sungne moderne danske lyriker.

Der er sat vand over til et par herlige timer – og om lidt er kaffen klar!

Foredraget er en del af temasamarbejdet ”Min sang til Danmark”.

Foredraget koster 85 kr. inkl. en forfriskning.
Køb billet her på siden eller på Skive Bibliotek.

Foregår i glasgangen på 2. sal.
25
aug
2022
7800 Skive, Danmark - Industrihavnen Skive
Efter at være 27 år undervejs er krydstoldjagten nu klar til at komme ud i det fri. En flok frivillige har gennem de sidste to år arbejdet ihærdigt for at få skibet klar til søsætning og det sker nu den 25. august med en højtidelighed kl. 16.00. Der vil være navngivning, salutering og  musik med efterfølgende åbent skib.  
Alle er velkomne.
25
aug
2022
Frederiksdal Allé 7 , 7800 Skive
SKAL DIT BARN LÆRE AT SPILLE I EN GARDE?

Vi kan tilbyde kompetente undervisere der står klar til at lære dit barn at spille på et instrument, samt at lære at læse noder og rytmer! 
Derudover vægter vi det sociale sammenspil på tværs af alder meget højt! 

Dit barn får lov at spille med Danmarks 10. bedste brassband og 12. bedste tambourkorps

Torsdag d. 25/8 kl. 18.00

Kom og kig ind til os, vi står klar til at hilse på jer! Husk lige at tage et par venner med under armen! 

GRATIS SODAVAND, KAFFE OG KAGE TIL ALLE
MØDESTED: P-plads v/ den røde kirke
26
aug
2022
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Fredage fortæller  Dialektgruppen fortæller og læse op af og om Jeppe Aakjær og Jenle.
26
aug
2022
Torvestræde 2, 7800 Skive, Danmark -
GRATIS!! Et samarbejde imellem Skive Kommune og Skive og Omegns Teaterkreds.

Dansk Rakkerpak besøger til august Skive med forestillingen "Grænsen".
Det er gratis at opleve og vil finde sted på Det Gamle Rådhustorv i Skive.

”Grænsen” er en tragikomisk og universel forestilling om flygtninge og grænsevagter. Spillet i et nonverbalt, musikalsk univers af et internationalt cast bestående af to danskere, en spanier og en italiener.
Under fremmede himmelstrøg - i et fjernt land - på et ikke nærmere defineret tidspunkt i historien, trænes et hold dedikerede grænsevagter i den svære kunst at holde uønskede personager ude af deres land. 
Den bedste grænsevagt bliver udvalgt til at regere over en grænse på en afsidesliggende destination. Magten stiger ham øjeblikkeligt til hovedet og hans første handling er at udvise sine kammerater. Grænsebommen lukkes ned og hans tidligere kollegaer er nu ubehjælpeligt ”fanget” i ingenmandsland.

En forestilling for hele familien - fra 6 år.
Varighed: ca. 1 time

Medvirkende: Claudio Levati (IT), Cristina Aguirre (ES), Maja Rehøj (DK) og Niels-Peter Kløft (DK)
Instruktør: Niels Grønne
Scenograf: Christian Q. Clausen
Dramaturg: Jane Rasch
Komponist: Claudio Levati
Orkestrator: Rasmus Christensen
Kostumer: NadjaViga

26
aug
2022
Rådhuspladsen, 7800 Skive, Danmark - Rådhustorvet
Grænsen” er en tragikomisk og universel forestilling om flygtninge og grænsevagter. Spillet i et nonverbalt, musikalsk univers af et internationalt cast bestående af to danskere, en spanier og en italiener.
Under fremmede himmelstrøg - i et fjernt land - på et ikke nærmere defineret tidspunkt i historien, trænes et hold dedikerede grænsevagter i den svære kunst at holde uønskede personager ude af deres land. Den bedste grænsevagt bliver udvalgt til at regere over en grænse på en afsidesliggende destination. Magten stiger ham øjeblikkeligt til hovedet og hans første handling er at udvise sine kammerater. Grænsebommen lukkes ned og hans tidligere kollegaer er nu ubehjælpeligt ”fanget” i ingenmandsland.

Aldersgruppe: Voksne og børn fra 6 år. 

Arrangør: Skive & Omegns Teaterkreds og Kultur & Fritid
27
aug
2022
Ågade 2, 7800 Skive, Danmark - Sønder Centeret
Lørdag den 27 august ved Søndercentret,  Rap om kap . 

Andevæddeløb ned af Skive å   

Små nummererede plastænder slippes i åen kl.12,30 og driver ned til Søndercentret, hvor de samles op igen.

Gevinster til de første 37 ænder.

Lodsedler kan købes på stedet  fra kl. 9,00  til kl. 12,00


Lørdag den 27 august ved Søndercentret, Rap om kap
fra kl. 9,00 til kl. 13,30
30
aug
2022
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Hør fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær i Jenles mindestuer. Museet fremviser genstande i tableauer fra et usædvanligt spændende liv, hvor Nanna var håndens og Jeppe åndens mester. Aakjærs digte og sociale romaner kom til verden samtidig med forsamlingshusene, højskolerne, andels- og arbejderbevægelsen og det danske forenings- og velfærdsliv, og sangene er fortsat en del af det levende danske fællesskab og demokrati.Rundviseren vil også fortælle en Aakjærhistorie og i fællesskab synge et par sange.
Rundvisningerne er en del af programmet for “Lokale Fortællinger” i Limfjordsområdet.Efterfølgende er der både museum og natur på egen hånd
03
sep
2022
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Målet er – gennem den udveksling og de debatter, der foregår mellem forfatterne og deltagerne i Aakjærs hjem – at deltagernes interesse og nysgerrighed på endnu mere litteratur vokser. Begivenheden afvikles i Jenles gamle lade, som igennem årene er tilpasset sådanne begivenheder.Aakjærselskabet ønsker at vise bredden og mangfoldigheden af de mange forskellige forfattere som Danmark har, men også vise respekt for og videreføre det Jeppe Aakjær selv startede, sit store forfatterskab og generel interesse og engagement i samfundet. Programmet for litteraturdagen har temaet “På kanten”, hvilket er valgt ud fra forskellige perspektiver på, hvad ”kanten” kan betyde for de roller, relationer og identiteter vi lever gennem livet.Årets tre forfattere er:Morten Pape: Amagertriologien,Dy Plambeck: Til min søster med flereMalene Lei Raben: Fruen.Dagen er åben for alle.De deltagerne bliver inviteret til dialog og refleksion i spændingsfelterne mellem: livskraft – kærlighed – frihed og vold – brutalitet – kulturel mangfoldighed. Dagens tre forfatterskaber er præget af forskellige kulturelle miljøer og bidrager derfor hver især på sin helt egen måde til årets tema ”På kanten
03
sep
2022
-
 
04
sep
Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup
“Livet på landet” – LandbrugI weekenden den 3. og 4. September 2022 bliver det muligt at følge efterårsarbejdet som
det blev gjort på vore bedsteforældres tid.Kunne du lide at se heste, så er der snart mulighed for at se en masse skønne heste i museet igen. Til arrangementet Livet på Landet er der nemlig fuld gang i de stærke arbejdsheste, vi pløjer, harver og sår. Tager kartofler op og smager på en god gammel efterårsklassiker i køkkenet. Den gamle købmandsbutik holder åbent, hvor i kan købe gammeldaws bolsjer, ost og andet lækkert.Kom og få duften af frisk muld i næsen og nyd synet af de flotte heste.
Restauranten har åbent begge dage for frokost, kaffe, kage og is.
Og ved vores store legeplads ligger det store picnichus til medbragt mad.Entré til museet: 90 kr. for voksne, Pensionist- og Studierabat 20%
Børn under 18 år har gratis adgang
06
sep
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Mød op til en hyggelig og underholdende aften i Skive Theater, hvor Hans Dueholm, kendt fra Figaros, præsenterer de teaterforestillinger, som kan opleves i Skive i den kommende sæson. 

Hans Dueholm vil på vanlig vis bringe både latter og smil frem hos tilskuerne og samtidig give et indblik i programmet for teatersæson 2022/23. Han har med sikkerhed også en overraskelse eller to med i ærmet. 

Der vil være kaffe, te og en småkage til de fremmødte.  Ligeledes vil baren være åben for salg. 

Det kræver ikke tilmelding! 

Vi glæder os til at byde indenfor til endnu en teatersæson. 
Vi lover, at der vil være noget for alle – uanset alder og smag.
07
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
”Vittu” er udkommet i år og er en selvstændig fortsættelse ”Tabita”, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark.

Vittus er fem år, da han bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig.

Alice er fascineret af Vitus og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg, men Vitus har ar på sjælen, og legen med adoptivmoren udvikler sig. Grænserne bliver flydende eller ophæves, og det bliver et psykologisk spil om kærligheden og tilhørsforhold.

Iben Mondrup – er født i 1969 i København. Da hun var 3 år gammel, flyttede hun til Grønland og boede i perioden i henholdsvis Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Nuuk. Som attenårig rejste hun til Danmark og uddannede sig på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra hun i 2003 dimitterede som billedkunstner med en mastergrad i Kunstteori og formidling.

Hun debuterede som romanforfatter i 2009 med “Ved slusen” på det grønlandske forlag Milik Publishing.
I 2012 udkom “En to tre – Justine” på Gyldendal. Tredje roman, “Store Malene”, udkom 2013. 2014 udkom “Godhavn” som blev tildelt DR Romanprisen. “Karensminde” fra 2016 vandt Blixenprisen for årets skønlitterære udgivelse. Seneste roman Tabita om to grønlandske børn, der adopteres af et dansk ægtepar og tages med til Danmark, udkom på Politikens Forlag 2020.

Foredraget koster 125 kr. inkl. en forfriskning.
Køb billet her på siden eller på Skive Bibliotek.

Foregår i glasgangen på 2. sal.

Foto: Les Kaner

09
sep
2022
Jenlevej 6, 7870 Roslev, Danmark - Aakjærs Kunstnerhjem Jenle
OBS: Finder sted i Aakjærs Kunstnerhjem Jenle!

Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere, i dag kendt for en række smukke, danske sange som:

Jeg bærer med smil min byrde
Ole sad på en knold og sang
Jeg er havren
Stille, hjerte, sol går ned
Nu er dagen fuld af sang
og ikke mindst:
Jens Vejmand
der klart viser hans sociale indignation.

I forestillingen er ‘Manden med Leen’ – en galgenhumoristisk charmetrold – dukket op i gården Jenle’s have, for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revy.

Cabaret-portrættet er sammensat af Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans fantastiske sange.

Medvirkende: Allan Høier, Allan Sjølin
Instruktør: Bo Skødebjerg
Scenografisk konsulent: Liselotte Justesen
Dramatiker, forfatter: Jeppe Aakjær – sammensat og dramatiseret af Allan Høier og Bo Skødebjerg
Komponist Carl Nielsen m.fl.
Oversætter Allan Høier
Producent: Teatret Optimis
Arrangør: Teatret Optimis
15
sep
2022
Nordjylland, Danmark
Torsdag den 15 september 2022 Med programmet: * Guidet rundvisning i Ålborg Kloster * Besøg og guidet rundvisning Kornets Hus * Lækker frokost med forskelligt brød i caféen i Kornets Hus * Guidet rundvisning Voergård Slot - billedet -  * inkl. entre til Ridehallen med Jim Lyngvigs udstilling SOLO
15
sep
2022
Hejlskovvej 15, 7840 Højslev
Rundvisning på Ørslevkloster.

Kig med indenfor, mens vi restaurerer og gør klar til, at Ørslev Kloster kan åbne arbejdsrefugiet igen sidst på efteråret 2022. Hør om alle de spændende nye historier, der dukker op undervejs, og få et indblik i den omfattende restaureringsproces, når 800 års historie både skal bevares og kunne anvendes i det daglige.

Der er et begrænset antal pladser, så bestil din gratis billet. 
17
sep
2022
-
 
18
sep
Borgen 6a, 7860 Spøttrup
Kom til en hyggelig levendegørelse på Spøttrup middelalder borg. Vi er en masse frivillige, der er klar til at vise jer en bid af middelalderen.
17
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Sammen om Skive, sammen om kulturen, bare sammen!

SammenSurium er en festdag, hvor vi sammen bygger bro mellem generationer, mellem viden og mennesker, mellem drømme og virkelighed. Vi tror nemlig på nysgerrighed, kreativitet, mangfoldighed og fællesskab.

Til SammenSurium kan du møde lokale kunstnere, foreninger, opleve workshops, samtalesaloner, udstillinger og farverige folk fra hele landet. Det er en dag, hvor kulturen får frit spil, med alt der kan inspirere.

Vi ses til SammenSurium – sammen om Skive, sammen om kulturen, bare sammen!

Følg med på Skive Biblioteks hjemmeside, facebook og instagram, hvor vi løbende afslører programmet!

Gratis adgang.
17
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Kom og prøv kræfter med Street sport verdenen.

Et SammenSurium af rullende hjul.

Medbring gerne selv løbehjul, skateboard, rulleskøjter osv.

Foregår udenfor biblioteket.

Sponsorer:
Aktivitetspuljen Skive Kommune
Balling Sparekasse
DEIF A/S
Dekolet
Karl Ove Madsen A/S
Kvickly
Lagkagehuset
Revision Limfjord
Spar Vest Fonden
Spontanitetspuljen
17
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
En ærlig samtale om selvironi i hverdagens rod, travlhed og kærlighed. I vil også kunne opleve Line live-tegne på SammenSurium dagen.

Måske følger du hende på Instagram, hvor hun lægger tegninger op af et helt almindeligt kaotisk familieliv med tre børn?

Sponsorer:
Aktivitetspuljen Skive Kommune
Balling Sparekasse
DEIF A/S
Dekolet
Karl Ove Madsen A/S
Kvickly
Lagkagehuset
Revision Limfjord
Spar Vest Fonden
Spontanitetspuljen 
17
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Skak og SammenSurium.

Mød Skive Skakklubs juniorspillere, når de stiller med strategi, et køligt overblik og ingen nåde overfor modstanderen.
Se dem spille – eller stil selv op mod en værdig modstander.

Sponsorer:

Aktivitetspuljen Skive Kommune
Balling Sparekasse
DEIF A/S
Dekolet
Karl Ove Madsen A/S
Kvickly
Lagkagehuset
Revision Limfjord
Spar Vest Fonden
Spontanitetspuljen 
17
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
I ordets egentlige forstand er Menneskebiblioteket et bibliotek af mennesker.

I stedet for bøger udlånes mennesker til personlige samtaler.

Menneskebøgerne har alle i en eller anden form har været udsat for fordomme og diskrimination på grund af eksempelvis social status, religiøs overbevisning, seksualitet eller etnisk oprindelse.

Konceptet er enkelt. Når du har valgt hvilken menneskebog, du vil snakke med, kan I sætte jer og have en åben samtale, hvor alle spørgsmål om emnet er velkomne og hvor udfordrende emner kan drøftes åbent og uden fordømmelse.Vi glæder os til at se jer til SammenSurium.

Sponsorer:
Aktivitetspuljen Skive Kommune
Balling Sparekasse
DEIF A/S
Dekolet
Karl Ove Madsen A/S
Kvickly
Lagkagehuset
Revision Limfjord
Spar Vest Fonden
Spontanitetspuljen
17
sep
2022
Havnen, 7800 Skive, Danmark - Skive Havn
Nordens Største træskibssejlads - med besøg i Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive. 

Lørdag 17. september: 5 og sidste etape fra Fur til Skive

Hvert år samles op mod 65 gamle erhvervsfartøjer for at kæmpe om placeringerne ved det der efterhånden er blevet til Nordens største træskibssejlads. Fra en spæd start i 1988 med 6 deltagere har det nu udviklet sig til skøn folkefest i de 6 havne der hvert år besøges på turen rundt.Kom på havnen og oplev når de små og store træskibe kommer til byen, efter dagens kapsejlads på fjorden.

Uanset om du har erfaring med sejlads eller, som flertallet af os, er helt almindelig landkrabbe, vil du opleve skuet som imponerende.

I alle havnebyerne er der specielle arrangementer og en festlig stemning.


17
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Forfatteren fortæller om romanen "Det du ikke vil vide".

Mød Birgithe Kosović til SammenSurium og hør hende fortælle om sin anmelderroste roman ”Det du ikke vil vide.”

Romanen fortæller historien om hendes familie, om kultursammenstød, om hvordan det er at vokse op i en almindelig familie på Vestegnen med dansk mor og jugoslavisk far og om det, der splittede hendes familie ad.

Foregår på 2. sal.

Sponsorer:

Aktivitetspuljen Skive Kommune
Balling Sparekasse
DEIF A/S
Dekolet
Karl Ove Madsen A/S
Kvickly
Lagkagehuset
Revision Limfjord
Spar Vest Fonden
Spontanitetspuljen
17
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Kom og hør om hvad poledance er for noget. Oplægget afsluttes med en imponerende optræden, hvor Christian viser nogle af sine vilde tricks på polen.

SammenSurium får besøg af Christian Elbrønd Baroni der er en af Danmarks dygtigste mandlige poledancers med mere end 5 års erfaring. Han har deltaget i flere både nationale og internationale konkurrencer og fik bl.a. en førsteplads ved mændenes elitekategori i Pole Art Grækenland i 2019.

Sponsorer:
Aktivitetspuljen Skive Kommune
Balling Sparekasse
DEIF A/S
Dekolet
Karl Ove Madsen A/S
Kvickly
Lagkagehuset
Revision Limfjord
Spar Vest Fonden
Spontanitetspuljen
19
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Elsker du også bøger eller er du blot bidt af en gal bogorm, så kom og bliv inspireret af bibliotekets læseglade medarbejdere til din næste gode læseoplevelse.

I vil blive præsenteret for en pose blandede bog-bolcher. Der vil være alt fra bøger med et bestemt tema: Romantik, krimi/spænding, smalle bøger, bøger bundet til bestemte steder i Danmark eller i verden, oplagte læsekreds-bøger, nyere bøger, bibliografier, digte og meget mere.

I pausen serveres en kop kaffe/te og en småkage.

Der er begrænsede pladser til dette event, så tilmeld dig og dine venner til en skøn aften med smagsprøver på litteratur i hyggelige omgivelser, som du bare ikke må gå glip af.

Der blive udleveret en liste over de bøger, som anbefales.

Arrangementet er gratis men tilmelding påkrævet. Book billet her på siden.

Foregår i Roslev Sognehus, Jernbanegade 16, 7870 Roslev.

Arrangør: Roslev-Rybjerg menighedsråd og Skive Bibliotek
20
sep
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Afgang fra KulturCenter Skives parkeringsplads (Skyttevej 12-14, 7800 Skive).

På vej til den 400 år gamle familieejede kro, som er kendt for deres stegte ål, gør vi ophold på Ejerslev Havn, hvor vi spiser en is og nyder den smukke natur. Der findes en lagune ved foden af stedets unikke molerskrænter og moler. Kl. 17.45 spiser vi middag på Feggesund Færgekro som ligger på Mors`nordligste spids kun en halv snes skridt fra Limfjorden med smuk udsigt til Thy. Efter ålen serveres kaffe fra den gamle Madam Blå.
Under middagen fortæller krofatter om kroens historie, og der bliver også tid til en fællessang.

Inkluderet i prisen er :
Pandestegte ål ad libitum med hvide kartofler og persillesovs.
1 øl og 1 snaps til middagen.
Kaffe fra den gamle ”Madam Blå” med småkage.
Is på Ejerslev havn.

NB! Har man ikke lyst til ål, kan man få en schnitzel med tilbehør, det aftales i bussen.

Pris pr. person: 550 kr.

Køb billet her på siden eller på Skive Bibliotek.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
22
sep
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Arrangementet er etableret i et samarbejde imellem Skive Bibliotek og Skive og Omegns Teaterkreds.

En musikalsk fortælling om hele Danmarks TV-serie. I forestillingen Fra Skjern til Varnæs inviterer Danmarksmesteren i Matador - sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius - publikum med bag kulisserne i én af Danmarks mest berømte TV-serier.

Med en malerisk fortælling og en levende beskrivelse af TV-seriens elskede karakterer, rejser han fra familie til familie i Korsbæk og fortæller små, morsomme anekdoter fra filmoptagelserne, den endelige serie og om sine møder med nogle af de skuespillere, der medvirkede.

Forestillingen tager dog hele tiden sit udgangspunkt i den musik, der benyttes i TV-serien, da disse sange og melodier er meget betydningsfulde for historien og stemningstilstanden. Musikken er usynlig og synlig på samme tid og altid meget nøje udvalgt til de enkelte scener.

Medvirkende: Nicolaj Cornelius
Instruktion: Sune Svanekier
Manuskript: Nicolaj Cornelius
Musikindspilning: Kenneth Sichlau
Teknisk afvikling: TekTeam
Grafik: Weigang Photography
Producent: Cornelius’ Teaterselskab

Varighed: 1 timer og 40 min. inkl. pause
24
sep
2022
Skyttevej 12, 7800 Skive
Det lyder som et gigantisk Kinderæg af comedy:
Oplev fem af landets absolut bedste komikere når Nikolaj Stokholm, Thomas Warberg, Linda P, Andreas Bo og Lasse Madsen drager ud i landet med Comedy BALLROOM 2. 
En ny tradition stiftet i dansk comedy i 2020: Comedy BALLROOM. En tradition, som publikum tog overordentligt godt imod. 
Fem topkomikere optrådte for fulde huse på et udvalg af landets største scener med et yderst stramt koncept med blot 25 minutters optræden til hver. Det blev så stor en succes, at der nu er lagt i ovnen til endnu en runde, som bringer komikerne til Skive.
Nikolaj Stokholm er en af Danmarks største komikere. Han har altid været kendt for at have en finurligt krøllet hjerne og hans verdenssyn gennem brillen er bare liiiidt sjovere end alle vi andres. Når dette bliver formet til jokes og leveret i hæsblæsende tempo – som han også har for vane – har publikum ikke en chance, men ligger helt og aldeles flade af grin. 
Thomas Warberg har de seneste år som både TV-vært og komiker lagt sig i spidsen som en af landets absolut skarpeste og teknisk overlegne komikere. Thomas Warberg går altid direkte efter comedy’ens sjæl: Det latterligt sjove – uden indpakning og fine fornemmelser.
Linda P betragtes af mange som en af Danmarks bedste stand-up komikere. Hendes tørre humor forenet med uforlignelig timing gør, at man skal holde ørerne spidse, hvis man skal have det hele med. Med sin sydhavnscharme har Linda P igennem mange år budt danskerne på storslået underholdning. 
Andreas Bo Danmarks dygtigste parodimester, der på imponerende vis skifter identitet og figur med fuld overbevisning. Han er ikke alene komikkens svar på en kamæleon. Han har et konstant ønske om at bringe komikken i al almindelighed i nye retninger. Andreas Bo bevarer stilen enkel og ualmindelig tempofyldt og med en sublim evne til at gengive typer. 
Mange hundredetusinde følger den unge komiker Lasse Madsens populære videoer på Instagram, der med stor grad af genkendelighed spidder hverdagen, som vi alle kender den. Med en befriende uhøjtidelig selvironi portrætterer han på kærlig vis stereotype parforholdssituationer og problemer vi alle oplever i vores helt almindelige liv. 
Der er med andre ord lagt op til en latterfremkaldende aften.
26
sep
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Da Holbergs Den politiske kandestøber havde premiere den 25. september 1722, var det første gang nogensinde, der blev opført en komedie på dansk. Dermed kan vi i år fejre 300-året for dansk teater, og vi markerer jubilæet med Den poetiske raptus om lige netop tiden, hvor Holberg ændrede dansk teater.

Ludvig Holberg har netop udgivet det satiriske heltedigt Peter Paars, som – ifølge ham selv – er blevet misforstået af en håbløs anmelderstab uden humor. På teatret i Lille Grønnegade ser den franske, flamboyante og fremsynede teaterchef monsieur Montaigu dog lyset i Holbergs krøllede hjerne, for han har fået den kontroversielle idé at opføre komedier på dansk.Kultur for folket og komedier på dansk er dog en åbenlys trussel mod enevælden, men Holberg drages af teatrets frisind og opdager snart komediens oplysende og samfundskritiske kraft.

Den poetiske raptus er uundgåelig, og Holberg suges ind i teatrets verden med den erotiske madame Montaigu, bohemer, evighedsstudenter med hang til flasken, suffløren og altmuligmanden Rasmus – alle parate til at kæmpe for teatret og den frie tanke.
Både den stringente pietisme og røgen fra Københavns brand kaster dog mørke skygger over de visionære tanker i Lille Grønnegade.

Manuskript: Ernst Bruun Olsen
Bearbejdelse: Geir Sveaass, Mette Borg
Instruktion: Geir Sveaass
Scenografi: Marianne Nilsson
Koreografi: Jeanette Binderup-Schultz
Medvirkende: Anders Juul, Tom Jensen, Karoline Brygmann, Marie Louise Wille, Jesper Riefensthal, Jeppe Marling, Niels Anders Manley, Simon Kongsted
Producent: Folketeatret

Varighed: 2 timer, inkl. pause

30
sep
2022
Knudevej 3, 7884 Fur
FREDAG, DEN 4. FEBRUAR, 29. APRIL OG 30. SEPTEMBER 2022

KOM MED TIL EN HYGGELIG FREDAG, HVOR VI TAGER JER PÅ EN REJSE I FUR BRYGHUS' HISTORIE OG ØLLETS VERDEN. AFTENEN STARTER UD MED EN SMAGNING AF 5 FORSKELLIGE FUR ØL + EN OVERRASKELSE. LEDSAGET AF LIDT SNACK TIL SMAGNINGEN. DER SERVERES ENB RUSTIK HOVEDRET MED ØL I FOKUS, HERTIL 0,4 LITER FADØL AF SÆSONENS BRYG.

DER ER MULIGHED FOR AT TILKØBE DSESSERT.
DET ER FØRST-TIL-MØLLE, DA DER KUN ER PLADS TIL 40 PERSONER HVER AFTEN.
30
sep
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Intet aftalt

I 2022 er den musikalske comedy trio, der består af Rasmus Søndergaard, Kasper Le Fevre og Kasper Gattrup, der er kendt som gruppen ’Specialklassen’, klar med et nyt show. 
Publikum ved ikke, hvad der venter dem – og ikke to shows er ens – men én ting er sikkert: Når ’Specialklassen’ rammer landets byer med deres 2022-tour og showet ”Intet Aftalt”, bliver det stærkt underholdende. 
Trioen inddrager på elegant og legende vis publikum i sine shows, og som siden 2008 har improviseret sig igennem tv-optrædener, radio og musicals. Ud fra stikord og forslag fra salen leverer gruppen et nyt og unikt comedyshow hver aften, som er samtidsaktuelt og en klasse for sig selv.  
 
– Det er vores oplevelse, at publikum elsker at få lov til at have en finger med i spillet, og det vil der bestemt ikke blive mindre af i 2022! Rammerne er fastsat, men indholdet er unikt hver eneste aften, fortæller Kasper Le Fevre.  
Siden ’Specialklassen’ opstod for over 12 år siden, er det ikke kun på scenen, de har haft succes. I 2012 havde gruppen premiere på deres egen impro-comedyserie på DR2, ”Hotel Zimmerfrei”, som i 2014 vandt prisen for ”Bedste Comedy-format” i Cannes.  
I 2020 fik ’Specialklassen’ sit eget radioprogram på Radio4, ”Tryghedssamfundet”, der hver uge giver lytterne en satirisk pause fra ordentlighed og moralsk forventning med aktuelle emner og tendenser samt besøg fra deres velkendte sketches – blandt andre ”René & Mor” og ”Palle fra Kalundborg”.  
Specialklassen har tidligere turneret med ”Eftersidning” (2014-2016), ”Skud fra hoften” (2017) med Per Vers og i 2018 skabte de ”Impro Comedy Musical Show” i samarbejde med ”Den Lalleglade Brigade”. Det nye show fra ’Specialklassen* er ventet med spænding – og der er ingen tvivl om, at latteren får gode vilkår.
03
okt
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Familieforestilling, fra 5 år.

Glæd dig til Kenneth Grahames elskede klassiker om venskab, loyalitet, åbenhed og tolerance i en helt ny musikalsk teaterforestilling.

Muldvarp forlader sit ensomme mørke hjem og finder sammen med den venlige Rotte, der lever i brinken ved den store flod. Rotte lærer ham bl.a. om Vildskoven og de farer der er i den. 

Deres ven Tudse er ikke særlig eftertænksom, men meget passioneret af biler i høj fart. Faktisk så passioneret, at Tudse ikke forstår de konsekvenser, som følger med. Han er tæt på at slå andre og sig selv ihjel. 

Muldvarp og Rotte begiver sig ind i Vildskoven for at rådføre sig med den mystiske Grævling. Sammen sætter de sig for, at hjælpe deres ven.

Instruktør: Christian Bergman
Medvirkende: Sara Line Møller Olsen, Ingrid-Marie Thorlacius,
Mikkel Baden-Jensen, Peder Holm Johansen
Producent: Teater Next

Varighed: 1 time og 35 min. inkl. pause
04
okt
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Er du vild med ord og litteratur? Drømmer du om at blive forfatter? Vil du blive dygtigere til at skrive?

Så tilmeld dig et spændende forløb på Skive bibliotek.

For børn og unge.
05
okt
2022
Havnevej 14, 7800 Skive
Kunsthistoriens store mestre: Cézanne
Foredrag om Cézanne på Skive Museum onsdag den 5. oktober kl. 19.00.

Den populære foredragsrække om de store mestre i kunsthistorien fortsætter i efteråret på Skive Museum, denne gang med tre franske kunstnere, som alle har haft stor betydning for kunstens udvikling i moderne tid: Cézanne, Gaugin og Matisse. Foredragsholder er kunsthistorikeren Signe Jacobsen.

Cézannes kunst
Det første foredrag i rækken afholdes onsdag den 5. oktober og handler om maleren Paul Cézanne (1839-1906). Cézanne startede ud i impressionismens flygtige sanseindtryk, men fortsatte ad helt nye veje: Han var besat af at skabe en fast sammentømret komposition, hvor hans tilnærmelsesvist geometriske former viser hen til hans store forbillede fra 1600-tallet, Nicolas Poussin. Hermed ønskede han at sikre billedkunstens eviggyldighed. Det småtskårne, detaljerede eller overfladisk anekdotiske og flygtige har ingen plads hos Cézanne. Han bliver den store inspirator for kunsten i det 20. århundredes første årtier og for tilblivelsen af det, vi forstår ved "den moderne kunst". Vi ser på Cézannes livsværk og det, der inspirerede ham – og med eksempler på dem, HAN inspirerede.

Gaugin og Matisse
De to øvrige foredrag i rækken finder sted i november. Den 2. november handler foredraget om Gaugin, den 30. november om Matisse.

Foredragsrækken er arrangeret af Skive Kunstforening og Folkeuniversitetet i Skive og afholdes på Skive Museum, Havnevej 14, Skive. Pris pr. foredrag er 100 kr., som betales ved indgangen (gratis for medlemmer af Skive Kunstforening). 

Foto:  Paul Cézanne (1839-1906): Mont Sainte-Victoire. Ca. 1890.Olie på lærred, 65 x 95 cm, Musée D’Orsay, Paris
06
okt
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Vi får besøg af forfatter Lotte Kirkeby, der i januar udgav en spritny roman: ”Hvis man ikke vidste bedre”. Bogen har høstet stor ros hos anmelderne.

Lotte Kirkeby vil fortælle om bogen og læse udvalgte passager højt. I romanen vender en kvinde tilbage til den by, hvor hun boede sammen med sin mand og sin datter. I gensynet med det kendte konfronteres hun med sin fortid, sine valg og det fællesskab, som hun aldrig selv blev en del af.

I "Hvis man ikke vidste bedre" fortsætter den undersøgelse af de tætte og svære relationer, som Lotte Kirkeby indledte med novellesamlingen "Jubilæum" og romanen "De nærmeste", der blev nomineret til DR Romanprisen i 2020.

Lotte Kirkeby blev født i 1970 og boede de første år af sit liv med sine forældre og sin storesøster i Kjellerup i Midtjylland. Efter forældrenes skilsmisse flyttede fireårige Lotte med sin mor og søster til et villakvarter i Skive, og faren bosatte sig lidt uden for byen på en herregård. Barndommen var derfor delt op i hverdagen som bybarn på villavejen i Skive og livet på landet hver anden weekend.

Foregår i glasgangen på 2. sal.
Foredraget koster 125 kr. inkl. kaffe og kage.
Køb billet her på siden.
11
okt
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
NørregadeTeatret og Teater 2’s udgave af Blinkende Lygter er ikke en kopi af den berømte film fra 2000, men derimod et nyskrevet og opfriskende skuespil af en af landets bedste dramatikere, Vivian Nielsen, baseret på Anders Thomas Jensens film.

De fleste husker sikkert den skæve historie om de fire drenge – Peter, Arne, Thorkild og Stefan, som på grund af svigt i barndommen stikker af og tilfældigt mødes på en banegård. Sammen føres de ud i den kriminelle løbebane, men de står altid sammen og støtter hinanden.

Da Thorkild fylder 50 år, beslutter han sig for, at nu skal det være slut, men han er nødt til at lave et sidste job for chefen og bagmanden ”Færingen”. Ved hjælp af lidt held og en hel del dumdristighed lykkes det de fire venner at komme i besiddelse af en kuffert indeholdende flere millioner af Færingens penge. Dette danner rammen og baggrunden for deres videre færd og mødet med de sære udkants-danskere i forsøget på at passe ind.Denne opsætning af Blinkende Lygter har et skønt hold på scenen, Gordon Kennedy, Thomas Magnussen, Peter Pilegaard og Jakob Højlev Jørgensen er de fire venner, som aldrig giver slip på hinanden, Kristian Boland spiller den skydegale gårdmand Alfred og Frank Rubæk er den fordrukne læge Carl..

Teaterversionen af ”Blinkende lygter” er sjov, tankevækkende og skæv – en spændende og lidt anderledes aften i teatret.

Medvirkende: Gordon Kennedy, Thomas Magnussen, Peter Pilegaard, Jakob Højlev Jørgensen, Kristian Boland og Frank Rubæk
Manuskript: Vivian Nielsen – baseret på Anders Thomas Jensens filmmanus
Iscenesættelse: Frank Rubæk
Producent: Nørregade Teateret og Teater 2

Varighed: 1 time og 50 min. inkl. pause


18
okt
2022
Jenlevej 6, 7870 Roslev
Hør fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær i Jenles mindestuer. Museet fremviser genstande i tableauer fra et usædvanligt spændende liv, hvor Nanna var håndens og Jeppe åndens mester. Aakjærs digte og sociale romaner kom til verden samtidig med forsamlingshusene, højskolerne, andels- og arbejderbevægelsen og det danske forenings- og velfærdsliv, og sangene er fortsat en del af det levende danske fællesskab og demokrati.Rundviseren vil også fortælle en Aakjærhistorie og i fællesskab synge et par sange.
Rundvisningerne er en del af programmet for “Lokale Fortællinger” i Limfjordsområdet.Efterfølgende er der både museum og natur på egen hånd
26
okt
2022
Skyttevej 12,
Udspillet i det 19. århundredes Japan, fortæller Puccinis hjerteskærende opera historien om Cio-Cio-San, en ung geisha, der forelsker sig i en amerikansk flådeofficer - og betaler den ultimative pris.Med et partitur, der inkluderer Butterflys arie, 'Un bel dì, vedremo' ('One fine day') og 'Humming Chorus', er Giacomo Puccinis opera fængslende og i sidste ende hjerteskærende.Moshe Leiser og Patrice Cauriers udsøgte produktion tager inspiration fra det 19. århundredes europæiske billeder af Japan.
27
okt
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Litteratur på menukortet i ”Det gamle bageri” Anders Sørensens Vej 7 på Fur.

Denne aften kan du nyde et glas vin i ”Det gamle bageri” og samtidig blive inspireret af bibliotekets dygtige formidlere til din næste gode læseoplevelse.

I pausen serverer vi en kop kaffe/te og en ostemad.

Der er begrænsede pladser til dette event, så tilmeld dig og dine venner til en skøn aften med smagsprøver på litteratur i hyggelige omgivelser, som du bare ikke må gå glip af.

Der blive udleveret en liste over de bøger, som anbefales.
Pris 135 kr. alt inkl.
Køb billet her på siden.

Arrangør: Det Gamle Bageri og Skive Bibliotek
28
okt
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Mød Morten Hemmingsen i en personlig og afslappet atmosfære, og nyd et musikalsk foredrag med flotte billeder og spændende historier fra Badehotellet krydret med Mortens musik og smukke sangstemme.

I foredraget fortæller Morten om, hvordan serien bliver til. Både med anekdoter fra optagelserne, og om karakteren Morten, der går fra husmandssøn over skibsreder til aktiv frihedskæmper. Undervejs synger Morten nogle af seriens – og tidens – sange, og vi tager en fælles snak om serien og dens budskaber. Morten Hemmingsen er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen v/Odense Teater 2005 og medvirker som skuespiller i film og tv-serier bl.a. ”Badehotellet” og på en lang række teaterscener i København og i hele landet.

Morten Hemmingsen leverer som komponist og musiker musik til teater og film og udgiver dansk musik under navnet ”Hjertekur”.

Foredraget koster 150 kr. inkl. en forfriskning.
Køb billet på her på siden eller på Skive Bibliotek.

Foregår i glasgangen på 2. sal.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
28
okt
2022
Skyttevej 12, 7800 Skive
LINSE – 10 ÅR EFTER


I september 2011 havde TV3 premiere på “Familien fra Bryggen”, og siden er det blevet til 19 sæsoner og en masse uforglemmelige øjeblikke, som gav mange almindelige danskere et unikt indblik i en helt anden verden.
I 2021 havde Linse Kessler derfor 10 års jubilæum med et kamera i rumpen, og det skal vi fejre med et brag af et “Linses Talkshow”- et familiealbum af guld.
Vi får selvfølgelig alt det bedste, som du genkender fra “Linses Talkshow”, men Linse fortæller også historien bag de bedste oplevelser gennem 10 år.
Vi skal selvfølgelig gense de bedste klip, og derfor kan Linses talrige fans godt begynde at glæde sig.  Der vil også være masser af overraskelser, konkurrencer, spørgsmål fra publikum og meget mere.
Vi skal også advare publikum om, at der kan forekomme sprøde tøjskift. Showet en speciel gæstestjerne – Rivold, der har ført kameraet igennem alle årene. Rivold har mange skønne oplevelser i bagagen, som han vil fortælle om. 
Linse vil også berøre andre emner, der ligger hendes hjerte nærmest – tilliden til sig selv, at bygge op og ikke pille ned og om familien.
Linse Kessler besøgte senest Skive i 2017, da hun optrådte ved to udsolgte talkshows i Skive Theater.
De viste med al tydelighed, at mange elsker Linse for hendes umiddelbarhed, gode humør og hjertevarme. 
Og nok også fordi mange genkender noget af sig selv i hende. Hun er noget for sig selv og et helt almindeligt menneske i én og samme person, lige som så mange andre.
Hendes talkshow i 2017 havde titlen ”Uden filter” – og der blev vist billeder, live-fremvisning og sang om »Fru Frandsen«.
Linse leverede også uden dikkedarer – og på opfordring – en fremvisning af brysterne, som stadig har en anseelig størrelse, selv om de angiveligt ikke er helt så store, som de var engang.
31
okt
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Til dig, der elsker fodbold, og til dig, der ikke fatter noget af det! – en forestilling om verdens største sportsgren, og dens betydning for de milliarder af mennesker, der ser og spiller fodbold. 

Fodbold, fodbold, fodbold
 fortæller om en fodboldkamp og om de mennesker, der alle er forbundet af deres store passion for spillet. Garneret med fantasifulde klubsange og udfordrende fantilråb følger vi fodboldspillets mange deltagere før, under og efter en kamp – spillere, trænere, klubejere og ikke mindst de entusiastiske fans.

Fodbold er en drømmefabrik, men drømmen om det smukke spil og de store sejre udfordres af den ordinære verdens krav om succes, indtjening og simpel overlevelse. Hvad sker der med de mange unge spillere, der søger lykken ude i verden i håb om at ende hos de store klubber? Hvad sker der med fodboldspillet og begejstringen, når rigmænd fra fjerne nationer pludselig begynder at købe sig ind også i danske fodboldklubber?

Og hvordan kan man spille VM på et stadion, der har kostet utallige immigrantarbejdere livet.

Medvirkende: Mads Rømer Brolin-Tani, Alvin Olid Bursøe, Jakob Femerling, Charlotte Fich og Ellaha Lack
Iscenesættelse: Nicolei Faber
Scenografi og kostumedesign: Jonas Fly
Lysdesigner: Mathias Hersland
Producent: Det Kongelige Teater

Varighed: 2 timer, inkl. pause
02
nov
2022
Havnevej 14, 7800 Skive
Foredrag på Skive Museum om Gaugin
Onsdag den 2. november kl. 19

Foredraget om Gaugin, som finder sted på Skive Museum, er nr. to i efterårets foredragsrække om kunsthistoriens mestre. Foredragsholder er kunsthistorikeren Signe Jacobsen.  

PAUL GAUGUIN (1848-1903)
Gauguins konturklare, farveskønne og idealiserede fremstillinger af især den kvindelige befolkning i fransk Polynesien fascinerer til stadighed. Vi følger Gauguins vej fra børsmægler til et nyt liv i kunstens smeltedigel i Paris, følger ham på hans korte ophold i København hos sin danske kone Mette Gad, iagttager hans kunstneriske nyorientering i Bretagne og ser nærmere på hans fatale besøg hos Van Gogh i Provence. Historien afsluttes med hans liv og kunst i Sydhavet, hvor han lever et højst ukonventionelt liv og skaber de malerier, man kender bedst i dag, og hvor han ender sit liv.

Foredragsrækken er arrangeret af Skive Kunstforening og Folkeuniversitetet i Skive og afholdes på Skive Museum, Havnevej 14 i Skive. Pris pr. foredrag er 100 kr., som betales ved indgangen (gratis for medlemmer af Skive Kunstforening).
06
nov
2022
Skyttevej 12,
Inspireret af mørke og gribende begivenheder fra det virkelige liv, skildrer denne Royal Ballet-klassiker kronprins Rudolfs seksuelle og morbide tvangstanker, der fører til mord-selvmordsskandalen med hans elskerinde Mary Vetsera. Det østrig-ungarske hofs undertrykkende glamour i 1880'erne sætter scenen for et spændingsdrama af psykologiske og politiske intriger, mens Rudolf fikserer sin dødelighed. Farlige ønsker, familiehemmeligheder og politiske intriger - en sand historie fortalt gennem ballet.
09
nov
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Kom med til TV-optagelserne på Dybvaaaaad sæson 13 i Skive Theater. 
SÅ kan du edder bladfjederme tro, at der er billetter til sæson 13, og der skal herske den ingenste tvivl om at det bliver en
GO’ STYKKØ MÅS!

Som altid bliver der skudt et dejligt, energisk og professionelt show direkte ind i dit ansigt, og også denne gang er der dejlige gæstekomikere, der hjælper med at losse stemningen helt derop, hvor Jørgen Leth IKKE vil høre om det!
Rub neglene for der er som åltids kun 12 shows og det plejer at gå skrap og hurtig!
11
nov
2022
Knudevej 3, 7884 Fur
CARSTEN BERTHELSEN ER FOREDRAGSHOLDER OG FORFATTER TIL 10 BØGER OM VERDENS MEST YNDEDE DRIK, NEMLIG ØL. CARSTEN ER EN SPRUDLENDE MAND, OG HANS FOREDRAG/ØLSMAGNINGER ER BESTEMT IKKE KEDELIGE.

I 2021 BLEV BILLETTERNE REVET VÆK, SÅ DET ER FØRST TIL MØLLE TIL DENNE HERLIGE AFTEN.
Den Store Juleølsmagning med Carsten Berthelsen er Fredag, den 11. november 2022 kl. 18.30.
15
nov
2022
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark - Kulturcenter Skive
Forestillingen finder sted i Kulturcenter Skive.

Dette efterår rejser vi til de østrigske alper til en munter Sommer i Tyrol. Her klinger de kendte og elskede toner fra sange som: Ja, ja, ja – nu kommer jeg og Man kan jo ikke gøre for at man har charme, mens der på gæstgivergården “Den Hvide Hest” hersker en stemning af rent halløj på tyroler-hotellet.  

Overtjener Leopold har forelsket sig i værtinden Josepha, som er forelsket i undertøjsfabrikanten Sülzheimer, som mest er forelsket i sig selv, indtil han møder den charmerende, læspende Clara.

Amorinerne flyver forvildede rundt over alpetoppene og vikler sig ind i en tvist mellem de konkurrerende fabrikanter Sülzheimer og Müller om, hvorvidt den nyopfundne undertøjs-heldragt skal knappes fortil eller bagtil. Først da selveste kejser Franz Joseph træder til, finder både knapper og kærlighed deres rette plads.

Instruktør Rolf Heim har bearbejdet, med en kærlig hilsen til komedieserien Halløj på badehotellet og et skævt blik på den danske filmversion af denne elskede, musikalske komedie.

Instruktion og bearbejdelse: Rolf Heim
Oversættelse: Mogens Dam og Jens Louis Petersen
Scenografi: Sisse Gerd Jørgensen
Koreografi: Peter Friis
Musik: Ralph Benatzky
Libretto: Erik Charell
Musikalsk ledelse og arrangement: Nikolaj Heyman og Niels Søren Hansen
Producent: Folketeatret

Varighed: 2 timer og 20 min. inkl. pause
16
nov
2022
Skyttevej 12,
Prinsesse Aida er blevet kidnappet: en værdifuld præmie i en krig mellem Egypten og Etiopien. I mellemtiden kæmper den ambitiøse soldat Radames med sine følelser for hende. Efterhånden som de nærmer sig hinanden, må de hver især træffe et pinefuldt valg mellem deres loyalitet over for hjemland og deres kærlighed til hinanden. Kærlighed og pligt støder sammen, og nationer støder sammen i Verdis politiske drama, med Elena Stikhina i hovedrollen og dirigeret af Antonio Pappano.
16
nov
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
I en tid, hvor professor Svend Brinkmann tjener styrtende på at fortælle folk de ikke skal jagte succes, kommer her et nyt show fra en, der har undgået den i 22 år: Carsten Eskelund.
I show’et ”Begrænset udsyn” får du tankerne fra en mand midt i livet, der med en kombination af overtænkning og underhandling prøver at finde rundt i en verden, der forsøger at løse alle problemer på én gang. 
Et show om balancen mellem progressivitet og forstokkelse. Om at mene så meget og vide så lidt og holde humøret oppe på trods. 
Lige før var der blind tro på evigt fremskridt og vished om, at mennesker på løbehjul var børn. Det er slut nu. Så hvad gør vi så? 
”Eskelund er slet ikke et stort nok navn til at have et show med så relativt løs en præmis, men det går nok”, siger Carsten Eskelund om sit eget show. 
Komikeren kunne senest opleves på DR1 i programmerne “Spritnyt” og ”Gintberg, Eskelund og den dybe tallerken” og med ”Begrænset udsyn” er han nu klar med sit første one-man show i 10 år.
17
nov
2022
Skyttevej 12, 7800 Skive
OBS: Flyttet fra den 24/3 2022 til den 17/11 2022

Hun havde succes med festlige Melvin Kakooza – og nu er journalist og TV-vært Michèle Bellaiche atter klar med en ny gæst i sit talkshow på scenen.

Sammen med multikunstneren Søren Østergaard gæster Michèle Bellaiche KulturCenter Skive – og de har endda en ganske særlig gæstestjerne med til showet.

Søren Østergaard ledsages af den landskendte personlighed fra Otterup på Fyn, Erik Bo Nielsen – bedre kendt som Smadremanden. 

Søren Østergaard selv er én af landets mest kendte og populære kulturpersonligheder, der igennem en efterhånden lang karriere har medvirket i utallige sammenhænge – skuespiller i diverse film- og TV-produktioner, improvisatoriske teaterformer som “Hatten rundt”- konceptet, Cirkusrevyen og diverse varietéer. 

I dag er Søren Østergaard dog nok mest kendt for sin egen specielle fortolkning af cirkus, Zirkus Nemo, hvor han igennem flere år har præsenteret et altid flot og varieret felt af internationale cirkusartister. Samtidig spiller han selv flere elskelige og populære karakterer – Målermanden, Bager Jørgen og naturligvis Smadremanden … 

Det bliver et nært, ærligt og meget personligt interview med Søren Østergaard, hvor Michèle Bellaiche stiller skarpt på personen bag den lange karriere. Det hele bliver krydret med sjove historier og anekdoter. 

Som en ganske særlig del på talkshowet dukker Smadremanden op for på sin helt egen måde at svare på spørgsmål fra publikum – hvis nogen altså tør spørge om noget … og derfor er der også præmier til aftenens bedste spørgsmål!
18
nov
2022
Skyttevej 12, 7800 Skive
JOKES fra en hvid, straight mand
-EN STAND UP-AFTEN MED MATTHESEN


Anders Matthesen er tilbage med spritny stand-up som vi kender det bedst – ”Anden” selv, en mikrofon og en imponerende samling overrumplende jokes. Festlighederne har fået titlen ”JOKES – fra en hvid, straight mand”.

Anders Matthesen var senest i 2019 på besøg i Skive i den klassiske standup-opstilling – og han kaldte på alle tænkelige superlativer.

Skive Folkeblad slog fast, at Anders Matthesen tegnede hverdagens trivialiteter så skarpt op, at den udsolgte sal dybest set morede sig over sig selv. 

”Anden” kom ind på det øjeblik, da han glædede sig over at gå glip af »Disney Sjov« med børnene til de sidste minutter, hvor hustruens indkøb af ligegyldigheder på TV Shop blev taget under kærlig behandling.

Det samme gjorde madkunst, oplevelsen af en død grævling, som først blev taget for at være en vaskebjørn, et uhyre kort spejderliv over til aflevering af tomme flasker. For slet ikke at tale om svampe, og restauranter, der var så ringe, at man ikke brækker skinnebenet på nedfaldne Michelin-stjerner på vej ind.

Igen tager Anders Matthesen udgangspunkt i sin egen navle, og hans groteske og underfundige observationer af det vi alle sammen kender, græmmes og undres over. Emnerne er vidunderligt blandede og den eneste gennemgående fællesnævner og røde tråd er jokes, jokes masser af jokes – og den helt store, kæmpe ”griner”.

Anders Matthesen glæder sig til gensynet med sit publikum.

– Jeg tror vi allesammen har længtes efter noget at grine af. Og jeg har virkelig savnet at optræde og komme ud og optræde og møde mit elskede livepublikum. Jeg kan slet ikke vente på at se dem alle sammen på spillestederne. Denne gang bliver det ren stand-up fra øverste hylde. Hvis det skal lade sig gøre at turnere under pandemi og krig, er det nødvendig med et let-omstilleligt set-up … så det eneste jeg har med er mikrofonen, mig selv … og jokes – masser af jokes, fortæller Anders Matthesen.
19
nov
2022
Skyttevej 12, 7800 Skive
“Hvordan i al verden gjorde han det…..!?”   
Det er ofte ordvalget efter man har set Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ‘22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer. 
Du har sikker set Hellesøe på TV i “Fuckr med dn hjerne” eller “Manipulator” på DR1, hvor han hypnotiserer og laver psykologiske manipulationer med både kendte og ukendte mennesker. Nu er det muligt at se ham udføre sine forførende umuligheder LIVE på en scene nær dig. 


Om showet fortæller Hellesøe: “Det bliver et show hvor jeg fortæller personlige historier, men mest af alt, så vil jeg levere et show der er yderst underholdende og meget unikt. Publikum skal gå derfra og have en vidunderlig følelse i sindet”. Jan Hellesøe uddyber “Jeg får naturligvis brug for hjælp på scenen fra publikum, og man kan være ganske rolig, jeg kan forsikre alle om, at man ikke kommer op på scenen, hvis man ikke har lyst”. 


Jan Hellesøe har kaldt showet for “FORUDSIGELSER” da der ligger så mange spændende facetter i udtrykket. Hvad ville du for eksempel forudsige, hvis du kunne? (ud over næste uges lottotal). Er der noget du ikke ville vide, hvis man kunne forudsige det? Hellesøe glæder sig til at komme ud i landet igen, efter en bragende succes ved hans tourné “Forført” for et par år siden, der for øvrigt blev sendt på DR1 nytårs aften 2020. 


Glæd dig til en vidunderlig, mystisk og underfundig aften i selskab med en veloplagt showman og psykologisk Manipulator. 


24
nov
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Foredrag og sangeftermiddag med tidligere biskop Henning Toft Bro.

Vi forbereder os på advent og jul gennem sang og musik og fortællinger, der hører højtiden til sammen med Henning Toft Bro - tidligere biskop, sognepræst, fisker, sangskriver og musiker i bandet Danmarks formentlig ældste boyband, Tørfisk.

Selv om det er mange år siden, at han forlod gruppen, har han stadig kun gode minder derfra.

Ved årsskiftet blev der sat et punktum for arbejdslivet, og ”biskoppen” flyttede, sammen med hustruen, hjem til Gjellerodde i Vestjylland. Her købte familien et sommerhus for mere end 25 år siden, som for fremtiden er familiens base.

Foredraget koster 85 kr. inkl. en forfriskning.

Køb billet her på siden eller ved fremmøde på Skive Bibliotek.

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
25
nov
2022
Østergade 25, 7800 Skive
Om kærlighed, udfordringer og familieliv på TV. Fra Langt ude i Lapland, livet på de danske landeveje til huset og haven i Dragør. Nærvær er Lene Beiers journalistiske tilgang i de efterhånden mange Tv-programmer, som hun har stået i spidsen for, hvor det for hende er alfa og omega, at skabe et trygt og rart miljø, hvor mennesker kan mødes og blive mødt.

I hendes foredrag ”Lene Beier - bag skærmen” fortæller Lene Beier åbent og ærligt om, hvordan man laver et godt, personligt og kærligt Tv-program, både med sin egen familie, landmænd fra nær og fjern, og med kendte såvel som ukendte danskere. Hvordan man kommer tæt på hinanden, uden det bliver grænseoverskridende.

Foredraget er en interessant tur bag kameraet på de populære Tv-programmer som ”Landmand søger kærlighed”, ”Langt ude i Lapland” og ”Vi drukner i rod”, men hun tager jer også med hjem i ”Over hækken” kollektivet og ind i hendes ”vilde have hjerte”.
Lene Beier er født og opvokset i Skive. 
Foredraget koster 150 kr. inkl. en forfriskning. Vi anbefaler, at der købes billet på forhånd.

Køb billet her på siden eller på Skive Bibliotek.

Foregår i glasgangen på 2. sal.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre  og Skive Bibliotek
29
nov
2022
Skyttevej 12,
Paris, 1900. Den fattige forfatter Rodolfo mener, at kunst er alt, hvad han har brug for - indtil han møder Mimì, den ensomme syerske, der bor ovenpå. Så begynder en tidløs kærlighedshistorie, der blomstrer, falmer og genoplives med årstiderne. Men mens parrets venner Marcello og Musetta lidenskabeligt skændes og bliver venner igen, truer en kraft større end kærligheden Rodolfo og Mimì. Puccinis opera af passion, venskab og hjertesorg byder på en stjernebesat rollebesætning, dirigeret af Kevin John Edusei.
30
nov
2022
Havnevej 14, 7800 Skive
Foredrag på Skive Museum om Kunsthistoriens store mestre: Matisse
30. november kl. 19

Foredraget, som finder sted på Skive Museum, er det sidste i efterårets foredragsrække om de store mestre i kunstens historie. Foredragsholder er kunsthistorikeren Signe Jacobsen.  

HENRI MATISSE (1869-1954)

 Matisse er en af det 20 århundredes store mestre, og hans indflydelse kan kun sammenlignes med den samtidige Picassos. Matisse kendes bedst som maler, men han arbejdede også med skulptur og grafik. Han videreførte især Cézannes og Gauguins landvindinger i en personlig og dekorativ retning. Hans intense kolorisme og raffinerede og forenklede tegning blev hans særegne kendetegn. I de første årtier af det 20. århundrede regnedes han for det førende medlem af Les Fauves (de vilde dyr), hvis sprælske kunst revolutionerede store dele af den moderne kunst i det øvrige Europa. Foredraget viser Matisse i sammenhæng med hans indflydelseskilder og samtidige og give eksempler på nogle af dem, der lod sig inspirere af ham.

Foredragsrækken er arrangeret af Skive Kunstforening og Folkeuniversitetet i Skive og afholdes på Skive Museum, Havnevej 14 i Skive. Pris pr. foredrag er 100 kr., som betales ved indgangen (gratis for medlemmer af Skive Kunstforening).
10
dec
2022
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
”Alt er Godt,” hedder satirikeren Huxi Bachs sjette onemanshow, som han også kommer omkring Skive med. Alt er da godt … er det ikke? Huxi Bach er faktisk i tvivl. Men tvivl er godt, for så er man i hvert fald ikke skråsikker. 
Huxi Bach er klar til at tage livtag med stort og småt i sit nye show. Skøre politikere, manipulerende medier og terroriserende børnehavebørn. Plus det løse.
Så alt er faktisk godt … er det ikke? I hvert fald kommer ”Alt er godt” i kølvandet på ”Nye Tider” fra 2020. 
Aalborg-drengen fik sit gennembrud som vært på ungdomsmusikprogrammet ”Boogie” i 2002 – og siden er det blevet til populære vært-roller og oneliners i talrige radio- og tv-programmer.
I snart 10 år, siden 2012, har Huxi Bach turneret landet rundt med flere onemanshow, hvoraf ”Alt er godt” er det nyeste. 
Der venter publikum en herlig aften, når man besøger Skive, for det er aldrig ligegyldigheder, Huxi Bach forsyner verden med. 
13
dec
2022
Skyttevej 12,
The Royal Ballets blændende undervisere leder en aften, du ikke må gå glip af, og deres funklende talenter passer perfekt til et diamantjubilæum. Dette program fejrer 60-årsdagen for The Friends of Covent Garden og anerkender den fantastiske støtte fra alle Royal Opera Houses venner før og nu. Showet viser bredden og mangfoldigheden af The Royal Ballets repertoire i klassiske og nutidige værker. Det vil også omfatte verdenspremierer på korte balletter af koreograferne Pam Tanowitz, Joseph Toonga og Valentino Zucchetti.
27
dec
2022
Skyttevej 12,
Tag med Clara til en dejlig juleaftensfest, der bliver et magisk eventyr, når alle andre er gået i seng. Bliv begejstret over ​​Tjajkovskijs fantastiske partitur, mens Clara og hendes fortryllede Nøddeknækker kæmper mod musekongen og besøger sukkerblommefeen og hendes prins i det glitrende slik kongerige. Peter Wrights højt elskede produktion for The Royal Ballet, med smukke tidstypiske designs af Julia Trevelyan Oman, holder tro mod ånden i denne festlige balletklassiker og kombinerer eventyrets spænding med spektakulær klassisk dans
19
jan
2023
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Eks-mænd - sku' vi se at komme videre?
Folketeatret præsenterer en danmarkspremiere med holdet bag Livet - hvor svært ka’ det være?

En glohed lufthavn i Nordspanien. Kø ved security. Du har tømmermænd, flyet er aflyst, og nu render du ind i en irriterende, selvfed og stortalende blærerøv. Kan det overhovedet blive værre? Ja! … for det var ham, der Iøb med din kone!

Eks-mænd er en humoristisk fortælling om to mænds rejse gennem Europa på slidte dæk og halvtom tank. De to har absolut intet til fælles…på nær: Rygproblemer, manglende stedsans, en eks-kone og en tætpakket midtvejskrise i bagagen.Med deres helt særlige humoristiske timing og figurtegning fortsætter Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard deres succesfulde parløb på Folketeatret. Denne gang i en nyskrevet road comedy om afveje og omveje, sandheder og løgne.

Eks-mænd sætter den fraskilte mand i midtvejskrise under lup.

Manuskript og instruktion: René Vase og Jannik Fuglsang
Scenografi: Kirsten Brink
Medvirkende: Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard
Producent: Folketeatret

Varighed: 1 time og 30 min. inkl. pause
31
jan
2023
Skyttevej 12, 7800 Skive, Danmark
Peter Ingemann hos Michèle LIVE


Han har altid imponerende seertal i TV’s primetime – og Peter Ingemann har tidligere stået og givet hånd og hilst på hver eneste gæst, der havde billet til hans populære show.Sådan bliver det næppe, når han kommer til KulturCenter Skive, og landets største og mest folkekære TV-personlighed kommer ikke alene.Han kommer denne gang som en del af Michèle Bellaiches talkshow, som hun tager på landevejene med – og der bliver noget at glæde sig til. Der er lagt op til en hudløs ærlig samtale, hvor publikum vil komme helt tæt på mennesket Peter Ingemann, når han og Michèle Bellaiche taler om alt fra hans store og omfattende TV-karriere til hans barske opvækst. For selvom størstedelen af befolkningen kender Peter Ingemann som det sympatiske, charmerende og rolige gemyt fra TV, så har han en baggrund, der er alt andet end det. Det har han tidligere fortalt om i sine meget personlige, selvbiografiske bøger ”Ingemanns land – Et familiedrama” og ”Elsk afgrunden”, der begge tager et nødvendigt opgør med familie og fortid.Aftenen står dog både i alvorens og humorens tegn, for selv om opvæksten har været barsk, så er der ingen tvivl om, at Peter Ingemann også vil krydre aftenen med hylende morsomme historier og anekdoter. Peter Ingemann er gentagne gange blevet kåret som landets bedste mandlige underholdningsvært, blandt andet på grund af sin deltagelse i flere succesfulde programserier, såsom ”Hammerslag”, ”Nybyggerne” og ikke mindst ”Størst”.Det bliver en stor aften, måske endda den største. Peter Ingemann nyder at møde nye mennesker og denne aften i KulturCenter Skive bliver ingen undtagelse. Han glæder sig til at komme i dialog med publikum, og traditionen tro udloddes der præmier til aftenens bedste spørgsmål i Michèles LIVE. Så spids pennen og nyd en unik aften i godt selskab.
03
mar
2023
Skyttevej 12, 7800 Skive
Hele Danmarks Stokkefar vender tilbage!!


Med sit tredje one-man-show ”JEG ER STADIG NIKOLAJ STOKHOLM” er én af landets mest populære komikere, Nikolaj Stokholm, tilbage på scenen i KulturCenter Skive. 

32-årige Nikolaj Stokholm har haft en karriere som en opadgående spiral siden 2007, og ikke alene Skive-egnen er efter et par show, mange tv-optrædener og talrige gode grin begejstrede. Det er hele Danmark, der elsker Stokkefar.

”JEG ER STADIG NIKOLAJ STOKHOLM” fuldender trilogien om en af landets mest folkekære, elskede og prisvindende komikere. 

Det første show, ”MIT LIV SOM NIKOLAJ STOKHOLM” handlede om barndommen og hvad Nikolaj Stokholm er rundet af.

Det andet show, ”TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM” var en fortælling ind i Stokkes crazy univers – og hvordan omgivelserne omkring ham reagerer på den, han er blevet til. Han blev bl.a. kåret som Årets Komiker ved Zulu Comedy Galla showet.

Og det blev også lidt af en bestseller med over 110.000 solgte billetter – og showet cementerede dermed hele Danmarks Stokkefar som tidens mest populære komiker.

Nu kommer showet, ”JEG ER STADIG NIKOLAJ STOKHOLM”, hvori han stiller sig selv spørgsmålet:
”Hvad er det så, jeg gerne vil være?”

Det giver anledning til store og små tanker om, hvad livet bringer en, hvis vi kigger lidt fremad. Problemet er, at Nikolaj Stokholm ser virkelig dårligt. Så det bliver ikke langt, han ser. Men det er også sådan, vi helst vil opleve ham.

Oplev den fantastiske komiker med ”JEG ER STADIG NIKOLAJ STOKHOLM” i KulturCenter Skive fredag 3. marts 2023 – man behøver ikke kigge i krystalkuglen for at slå fast, at der bliver rift om billetterne…
07
mar
2023
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Familieforestilling, fra 6 år - finder sted i Kulturcenter Skive.

Folketeatrets Robin Hood er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven og stjæler fra de rige for at give til de fattige.

Der er både eventyr, romantik og slåskampe og en ærlig harme over social ulighed på spil i Robin Hood, og mange af de elskede figurer og scener, som vi husker, er også med: Den ikke helt fromme broder Tuck, den stærke lille John, som er mester i stokkekamp, sheriffen af Nottingham, som aldrig har held med at fange Robin, den grådige prins John, som misbruger sit job som vikar for sin bror, kong Richard og ikke mindst lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence.

Men ikke alt er ved det gamle, for kvinderne omkring denne kække bande slår mindst lige så godt fra sig som mændene, som de er overlegne i både kløgt, mod og bueskydning. Vi oplever Robins udvikling fra ubekymret drengerøv til bevidst, ung mand, der tager ansvar for at ændre samfundets uretfærdigheder.

Manuskript: Ken Ludwig
Oversættelse: Henrik Lykkegaard
Instruktion: Frede Gulbrandsen
Scenografi: Julie Forchhammer
Koreografi: Sofie Akerø
Stuntkoreograf: Søren Poppel
Komponister og musikere: Jullie Hjetland, Kirstine Lindemann, Hans Find Møller
Medvirkende: Christopher Læssø, Emilie Rasmussen, Jesper Riefensthal, Josefine Tvermoes, Mathias Sprogøe Fletting, Jon Lange, Morten Christensen, Magnus Bruun
Producent: Folketeatret

Varighed: 2 timer inkl. pause
08
mar
2023
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
Med denne store fem-stjernede Reumert nominerede opsætning ”The King” fejre Peter Schaufuss Balletten deres 25 års jubilæum.

Forestillingen opføres til Elvis Presleys uforglemmelige musik, i et overflødighedshorn af Elvis' største hits - danset, sunget og spillet ‘live’ på scenen af et kompagni på 22 internationale anerkendte kunstnere. 

Glæd jer til en storslået forestilling for hele familien.

Produktion, opsætning og instruktion af multi-prisvindende koreograf Peter Schaufuss.

Producent: Peter Schaufuss Balletten
Varighed: 2 timer, inkl. pause
10
mar
2023
Skyttevej 12, 7800 Skive
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard- På slap line igen!


Et humoristisk talkshow krydret med legendariske revynumre.


Til marts 2023, får danskerne muligheden for at opleve to af de største danske showbizz personligheder, der vil fortælle anekdoter om deres liv sammen på de skrå brædder igennem 50 år, men også genopleve nogen af de mest legendariske revynumre, og på den måde gøre det de altid har været bedst til: at træne danskernes lattermuskler!
Både Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl har spillet deres sidste sæson på Cirkusrevyen. Men når en epoke slutter starter en ny.
Det bliver en underholdende tur ned gennem ’memory lane’ tilføjet en god portion grin og anekdoter fra deres mange år i showbizz, som bare ikke må gå i glemmebogen.
Måske møder vi Dronningen? Måske møder vi Humørbomben der er glad for Cha cha cha? Måske får vi en vise? Og måske genser vi et eller to af Lisbet og Ulfs legendariske revy numre? Alt kan ske når man slipper to af Danmarks sjoveste mennesker løs på scenen.
Det styres af den unge talkshowvært Lukas Birch, der tidligere har lavet talkshows med Ulf Pilgaard, Mette Blomsterberg, ”Bag om Badehotellet” med Anne Louise Hassing og Amalie Dollerup – og Lukas er en etableret del af den danske revyscene, både som aktiv skuespiller, men han skriver også tekster til flere revyer. 
Ulf, Lisbet og Lukas, glæder sig til at byde jer velkommen til en hyggelig, spændende og ikke mindst: sjov aften.
14
mar
2023
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Intriger, store fægtescener, kærlighed, komik, onde skurke og ædle helte. Alexandre Dumas’ klassiske fortælling “De tre Musketerer” rummer det hele.

De tre musketerer, Porthos, Athos og Aramis, franske elitesoldater ”with a license to kill”, opdager et ondskabsfuldt komplot, der skal vælte den franske trone. De tager den unge D’Artagnan under deres vinger, og sammen kaster de fire helte sig ud i kampen for at afsløre komplottet og redde ikke bare den franske trone og Dronning Annas ære og ægteskab, men hele Europas fremtid.

Historien rummer, ud over de 4 helte, den franske Kong Louis 13., Dronning Anna, skurken Rochefort, den onde spion Milady de Winter, den magtfulde kardinal Richelieu og mange flere.

I denne sværdvægter af en forestilling spilles, synges og danses alle disse roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af “De tre Musketerer” tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik.

Producent: Figaros og Den Ny Opera
Varighed: 2 timer og 10 min. inkl. pause
13
apr
2023
Theaterpladsen 10, 7800 Skive
OperetteKompagniet har for en stund lagt trefjerdedelstakten på hylden. I stedet byder far og søn Thomas Peter & Jonathan, på en unik musikalsk fortælling – med et noget andet tonesprog, såvel ud gennem højttalerne som live.

Anekdoterne står i kø. Vi kommer bag om den jødiske skrædderslægt, hvor det ikke var velanset at gifte sig med en `goj´, to verdenskrige og ikke mindst musikalske eskapader, der skulle komme til at gå i alle retninger.
Kort sagt vi hører om familien Koppel gennem mere end 200 år.

Efter forestillingen kan du komme helt tæt på de optrædende
i en gang `Meet The Artists´ i Skive Theaters skønne foyer, hvor både et splinternyt album og en bogudgivelse fremlægges.

Medvirkende: Thomas Peter Koppel, Jonathan Koppel, Lone Koppel, James Sherlock, Allan Sjølin.
Producent: OperetteKompagniet
Lys og lyd: Thomas Goschebart
Varighed: 1 time og 45 min. Ingen pause.20
apr
2023
Skyttevej 12, 7800 Skive
Foredrag med Emil Midé Erichsen – Et arktisk eventyr


Kompasnålen peger mod nord, skiene er klikket på og forude venter os knap 200 km med 80-90 kilo tunge pulke på slæb. Det er første dag, og temperaturen er minus 27 grader. Det blæser og de første forfrysninger har allerede sat sig i ansigtet, i fingrene og på fødderne. Jeg er mere på udebane end nogensinde før, og aldrig har der været længere til en turkisblå ankerbugt og en svalende, tropisk vind over dækket på Havana. 
I foråret 2021 begynder Emil at planlægge en tur mod nord sammen med sin Siriuspatrulje-ven Christian Liebergreen. Alfred og Theis melder sig klar til eventyr, og træningen starter op et lille år før afrejse. Drømmen er simpel, men vejen er lang. I april 2022 vil de fire drenge stå på toppen af verden – på klodens nordligste punkt, Nordpolen. Drengene skal i form, og lære alt hvad det kræver at overleve i Arktis. For selv de mindste fejl i den utilgivelige kulde kan slutte ekspeditionen og i værste fald være livsfarlige. Den lange forberedelse er fysisk, men også mental, og da han undervejs i forberedelserne bliver far for anden gang, melder spørgsmålet sig; Hvorfor overhovedet tage på eventyr? 
I dette nye foredrag med Emil Midé Erichsen kommer tilhørerne med på en tur mod de nordligste breddegrader. Corona og krigen i Ukraine giver udfordringer og planerne må ændres i sidste øjeblik, men rejsen ind i nogle af livets store spørgsmål bliver kun styrket af bumpene på vejen. 
Og bliver en påmindelse om, hvor vigtigt det er at tage stilling og tage livet i egne hænder. 
Det er blevet til en fortælling om at tage på eventyr som brødre, om ægte følelser og svære valg. Og om at være mand, far og eventyrer i 2022.